A szülőszoba működési rendje

A tartalom megjelenését a Medinet keretrendszer fejlesztője, a Brandforce támogatta.

A tartalom megjelenését a Medinet keretrendszer fejlesztője, a Brandforce támogatta.

Szülőszobára érkezés

Ha úgy érzi elérkezett a szülés ideje, illetve eljött a tervezett császármetszés napja, akkor a szülőszobán kell jelentkeznie, ahol rögtön meg is történik a felvétel. A honlapunkon talál egy listát arról, mit érdemes becsomagolnia, illetve magával hoznia.

Kiemelten fontos, hogy hozza magával az összes dokumentációt melyet a terhesgondozás ideje alatt kapott, különös tekintettel a terhesgondozási kiskönyvre, valamint a vérvételi leletekre. Az adminisztratív teendők elvégzése után CTG, esetleg ultrahang vizsgálat történik, melyek a magzat állapotát ellenőrzik, valamint sor kerül egy nőgyógyászati vizsgálatra is, amely információt ad a méhszáj állapotáról és az esetleges magzatvíz csorgásról.
A további teendőkről a döntés a kismamával közösen születik meg a vizsgálatok függvényében.

Apás szülés

A szülőszobai felvételt követően megtörténik az egyágyas szülőszoba elfoglalása, az apa kíséretében. A szülőszoba előterében található automatából van lehetősége az apának a látogatói csomag (nadrág, felső, lábzsák, maszk és sapka) megvásárlására. Kizárólag ebben az öltözetben csatlakozhat párjához a szülőszobára.

Vajúdás

A vajúdást és szülést az orvosok és a szülésznők végig figyelemmel kísérik, segítik, nyugtatják, bíztatják a kismamát, aki kiválaszthatja a számára legkényelmesebb testhelyzetet: vajúdhat szülőágyon, labdán hintázva, állva, vagy akár a zuhany alatt is. Amennyiben Ön igényli, a vajúdás során lehetőség van az epidurális fájdalomcsillapítás kivitelezésére is. Minden esetben törekszünk a gátvédelemre: hogy legyen-e gátmetszés azt mindig az orvos és a szülésznő együtt döntik el.

Szülés utáni ellátás

A magzat, majd a lepény megszületése után fontos a méhszáj és a szülőcsatorna vizsgálata, amely során kizárhatók, illetve elláthatók az esetleges sérülések.
Mikor az újszülött a világra jött, az anya mellkasára helyezzük, hogy elősegítsük a korai bőrkontaktust. A köldökzsinórt  az apa is elvághatja, ha szeretné.
A szülés után a csecsemő és szülei két órát tölthetnek hármasban a szülőszobán,eközben a szülésznők segítenek mellre tenni  a babát, majd két óra letelte után az anyuka az újszülöttel együtt a gyermekágyas osztályra kerül.

 

Letölthető dokumentumok:

Epidurális fájdalomcsillapítás

Császármetszés műtéti tájékoztató

Szülés műtéti tájékoztató

Kapcsolódó szolgáltatások:

Nincs kapcsolódó szolgáltatás

Hasznos volt a bejegyzés?

Ossza meg az ismerőseivel! >>

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Talán ezek is érdekelhetik

További bejegyzések a tudástárban:

Tudnivalók a császármetszésről

A terhesség, illetve a szülés befejezésének azt a módját, amelynek során a természetes szülő utak megkerülésével, hasműtét...

Tudnivalók a császármetszésről

Általános információk a genetikai szűrővizsgálatokról

A jelenleg érvényben levő szakmai szabályok szerint minden 37 év feletti várandóst genetikai tanácsadásra kell irányítani. A...

Általános információk a genetikai szűrővizsgálatokról

A szülészeti érzéstelenítésről

Bizonyára hallott a szülés folyamán alkalmazott gerincközeli, orvosi nevén epidurális fájdalomcsillapítás módszeréről. Mivel sok téves és elfogult...

A szülészeti érzéstelenítésről

Az újszülöttek anyakönyvezése

Az anyakönyvezés végett a születést az anyakönyvvezetőnél be kell jelenteni. Az anyakönyvezéshez szükséges adatokat a szülést vezető...

Az újszülöttek anyakönyvezése

EZ EGY DEMO WEBOLDAL

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az általad megnyitott weboldal a “MEDINET Personal” rendszerünk demo verzióját szolgáltatott bemutatni. A weboldalon minta bejegyzéseket és adatokat találsz melyek tartalmáért és a bennük foglalt részletek hitelességéért nem vállalunk felelősséget!